Een kleine uitleg over het onstaan van de fidonet echo BIER.028Op deze pagina een uitleg hoe de echo BIER.028 is ontstaan. In 1995 was de echo BIER.028 eigenlijk een echo binnen fidonet Nederland waar niets meer mee gedaan werd. Het aantal berichten was nagenoeg nul. Maar eind 1995 begonnen er toch een aantal bierliefhebbers gebruik te maken van de echo, en zo kwam er langzamerhand leven in de echo BIER.028; een aantal mensen hebben elkaar ontmoet en zijn naar de 24 uur van het Belgisch Speciaal bier geweest wat jaarlijks in Antwerpen gehouden werdt. Eind januari 1996 was daar dan ook de eerste meeting in Jan Primus te Utrecht.

Langzamerhand begon de echo weer te leven en kwamen er steeds meer mensen in de echo, waaronder een heuse eigen thuis brouwer. Sindsdien mocht de echo zich een van de grootste noemen van fidonet Nederland.

Binnen fidonet is het gebruikelijk dat elke echo zijn moderator heeft, echter was onze echo moderatorloos. Tot nu toe was het ook niet nodig geweest. Omdat echo's zonder moderator bedreigd werden door het Nederlandse fidonet bestuur (Elcom), opgeheven te worden, ben ik als moderator aangesteld. Echter tot op de dag van vandaag is optreden als moderator niet echt nodig geweest.

De echo werd steeds meer bijzonder door de mensen die er in gingen schrijven, en na verloop tijd werdt midden 1996 duidelijk dat men de gezichten bij de namen wilde gaan voegen, dus zijn de op die manier de maandelijkse meetings ontstaan. Meer over deze meetings zijn te vinden vanuit het hoofdmenu. Ook ontstonden naast de meetings andere activiteiten, zoals gezamelijk een week op vakantie, dit is ons allen goed bevallen.

Na verloop van tijd kwam internet op als nieuw communicatie medium, en vertrokken mensen uit fidonet.
Omdat er dus ook mensen uit BIER.028 vertrokken is hierdoor de BIER.028 mailinglist ontstaan.
Begin 2008 bleken er nog maar twee mensen te zijn die vanaf het begin in BIER.028 schreven, een fidonet node te hebben.
Eind maart 2008 heb ik de stekker uit mijn fidonet node getrokken, dit betekende ook het einde van BIER.028 als fidonet echo.
Tussen mei 2009 en Augustus 2018 ben ik wel weer als fidonet node actief geweest via IP, maar BIER.028 als fidonet echo is er echter nooit meer actief worden!

De website over bier028.nl is ontworpen als informatie bron met betrekking tot de berichten echo BIER.028 en fidonet als achterliggend netwerk.

Copyright © 1999-2020 bier028.nl - Laatste wijziging: Woensdag 23 september 2020, 22:23.